! Utan en kolumn

Vara förälder. Utan en känsla av skuld

Forever Loaded Work, lider av brist på pengar och ännu mer – från brist på tid förlorar föräldrar myndighet bland sina egna barn. Och de känner sig skyldiga före dem. Tänk på flera typiska livssituationer.

Jag är en mycket krävande förälder

Undertrycker jag barnets identitet?

"Ät inte händerna!", "Sänk musiken!"," Flytta bort från datorn!" – hör ofta ett barn från föräldrar som är trötta på jobbet. Barn gör allt fel och blir ofta galen. Och vi bryter in i ett skrik och oroar oss sedan: vi ser så lite, och nu, – han gråter, stängde eller slog dörren så att glaset ringde.

Låt oss pricka "jag". Barn behöver vår hårdhet. De behöver en tydlig ram, och det värsta som vi kan göra för dem är att utbilda en känsla av tillåtelse. Var konsekvent: Ställ in reglerna och påminn dem om dem. Behärskar dem, barnet får självständighet. När allt kommer omkring, att vara lycklig betyder inte att ge fritt tyg till dina vindar. Tvärtom, detta innebär att kunna kontrollera dem för att inte bli deras slav. Förutom att äga reglerna för god ton, vara punktlig eller följ https://www.sorayaspudlar.com/hundlojalitet-varfor-du-inte-ska-losas-upp-i-en/ någon annan kod som antas bland de människor som vi bor.

Vi faller bort känner vi skuld och straffa oss själva så. Hur man undviker detta, förblir fast? Barn vill alltid ta itu med en levande person. Om du inte är redo att förklara och be om att bryta in i ett skrik. Men du kan höras utan att höja din röst. Tre eller fyra repetitioner-och barnet kommer att höra dina krav. Denna teknik praktiseras för länge sedan och kallas "Hackneyed Record".

Var uppriktig, kritisera beteendet, inte barnets personlighet, aldrig ledig tid och ansträngning för att diskutera kontroversiella frågor. Ibland är det bättre att återvända till konversationen senare, när passionerna sätter sig ner. Men se till att lyssna på barnet så att han inte känner sig kvävd av din monolog.

Och en sak till: reaktionen på pranks bör vara proportionell mot graden av missförstånd. På vissa sätt kan du kompromissa: till exempel, släppa till sängs på semester senare, borsta inte tänderna vid tidpunkten för svår trötthet eller inte för att lära dig en lektion om huvudet gör ont. Men det finns saker där det inte finns någon plats för kompromisser. Även om huvudet gör ont, måste du returnera någon annans sak som tas utan tillstånd, be om ursäkt för förolämpningen av misstag tillförd någon.

Styrkan i vår reaktion på uppförande avgör barnets värderingssystem. Om vi ​​reagerar på allt lika våldsamt kommer han inte att kunna förstå att det i sitt beteende är värre: gå barfota på det kalla golvet eller oförskämt mot grannarna.

Jag arbetar för mycket

Han känner sig övergiven?

Den typiska missuppfattningen av många mödrar är förtroendet för att det är värt att vara med barnet under lång tid, och han kommer att upphöra att känna sig övergiven. Faktum är att en enkel närvaro i närheten inte räcker. Kommunikationskvaliteten är viktigare än antalet klockor tillsammans.

Titta närmare på barnets beteende. Om han känner sig övergiven kommer han att visa det. Vissa barn i sådana fall blir aggressiva och tårfulla. Andra förföljer fruktansvärda drömmar. Vissa lockar vår uppmärksamhet och gör avsiktlig nonsens. Naturligtvis är det i sådana ögonblick bra att hålla sig längre, minska arbetsvolymen eller ta en semester. Men det är mycket viktigare att ägna mer uppmärksamhet åt barnet när du är i närheten.

Istället för att sitta den framför TV: n, medan du lagar mat, chatta med den i köket. Familjritualer och kommunikationsrytmen är särskilt viktiga. Låt barnet veta att åtminstone en gång i veckan tar han dig till sitt förfogande (på lördag kväll, söndag morgon. ). Och det här är din tid med honom, som ingen kan komma in på. Försök att vara oftare i omedelbar närhet av det, på ett beröringsavstånd: mata det själv, bada (mycket liten), smeka. Kroppskontakt med föräldrar hjälper till att få en känsla av säkerhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *